Ostatnio mamy bardzo dużo pracy. Ogrodowe porządki, tworzenie rozsad, zakładanie grządek i klombów, sadzenie, podlewanie... Nie wiadomo w co wsadzić ręce. Na gotowanie prawie nie ma czasu. A przecież trzeba coś jeść! Przygotowanie pasty z zielonego groszku trwa... 2 minuty! Smarowidło smakuje wybornie, a do tego można go stworzyć brudząc jedynie pałkę blendera ręcznego!
puszka zielonego groszku
4 łyżki oleju
ząbek czosnku
sól
pieprz
- Puszkę otworzyć, wodę spod groszku odlać.
- Dodać olej, drobno pokrojony czosnek, sól i pieprz.
- Zmielić blenderem na gładką masę.
- Podawać na kanapkach lub naleśnikach.
rzeczywiście błyskawiczna pasta!!! też zaczęłam prace działkowe i wiem co to znaczy brak czasu:) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńTrzymam kciuki za piękną działkę! :)
UsuńA właśnie ostatnio zastanawiałem się co zrobić z groszkiem :) Dzięki.
OdpowiedzUsuń:)
Usuńprzepis ten towarzyszył mi od lat, tylko zamiast czosnku ew dodawałam musztardy! Czosnek będzie fajną odmianą! Pozdrawiam!!! ^_^
OdpowiedzUsuńa ja spróbuję z musztardą!
Usuń