piątek, 8 kwietnia 2016

Pasta dla leniwych, czyli smarowidło z zielonego groszku.

Ostatnio mamy bardzo dużo pracy. Ogrodowe porządki, tworzenie rozsad, zakładanie grządek i klombów, sadzenie, podlewanie... Nie wiadomo w co wsadzić ręce. Na gotowanie prawie nie ma czasu. A przecież trzeba coś jeść! Przygotowanie pasty z zielonego groszku trwa... 2 minuty! Smarowidło smakuje wybornie, a do tego można go stworzyć brudząc jedynie pałkę blendera ręcznego!


Składniki:
puszka zielonego groszku
4 łyżki oleju
ząbek czosnku
sól
pieprz
  1. Puszkę otworzyć, wodę spod groszku odlać.
  2. Dodać olej, drobno pokrojony czosnek, sól i pieprz.
  3. Zmielić blenderem na gładką masę.
  4. Podawać na kanapkach lub naleśnikach.




6 komentarzy:

  1. rzeczywiście błyskawiczna pasta!!! też zaczęłam prace działkowe i wiem co to znaczy brak czasu:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. A właśnie ostatnio zastanawiałem się co zrobić z groszkiem :) Dzięki.

    OdpowiedzUsuń
  3. przepis ten towarzyszył mi od lat, tylko zamiast czosnku ew dodawałam musztardy! Czosnek będzie fajną odmianą! Pozdrawiam!!! ^_^

    OdpowiedzUsuń