poniedziałek, 11 stycznia 2016

Herbata z lawendą i różą.

Jakiś czas temu mama poczęstowała mnie zieloną herbatą z kwiatami lawendy i róży. Zakochałam się w niej od pierwszego łyku... Postanowiłam sprawdzić, czy napar z suszonych kwiatów posmakuje mi równie dobrze z herbatą czarną i nie zawiodłam się!


Składniki:
1 łyżeczka dobrej jakości liściastej herbaty zielonej lub czarnej
1 łyżeczka suszonych kwiatów lawendy
1½ łyżeczki suszonych płatków dzikiej róży
1½ litra wrzątku
  1. Składniki wrzucić do dzbanka.
  2. Zalać wrzątkiem. Przykryć.
  3. Poczekać 8 minut i gotowe!

2 komentarze:

  1. Najbardziej w herbacie podoba mi się to, że można ją pić na wiele różnych rodzajów i chyba ona nigdy się nie znudzi. Dlatego ja posiadam także specjalne naczynia do jej parzenia i podawania od https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/kawa-i-herbata gdzie mam pewność, że jej jakość za każdym razem będzie bardzo wysoka.

    OdpowiedzUsuń