piątek, 2 października 2015

Owsianka z borówkami i cynamonem.

Dzisiejszy poranek powitał nas mgłami i słońcem. Zjedliśmy czym prędzej pożywne śniadanie i poszliśmy na spacer pod las by spojrzeć z góry na beskidzkie grzbiety osnute mgłą. Na stole zagościła ciepła owsianka. Tym razem z borówkami i cynamonem.

Składniki:
szklanka suchych płatków owsianych
2 szklanki wody
150 ml domowej roboty dżemu z borówek
2 łyżeczki cynamonu
  1. Płatki wsypać do garnka, zalać wodą i zagotować.
  2. Zmniejszyć ogień i trzymać jeszcze 3 minut, by płatki lekko się rozgotowały i miały konsystencję glutowo-budyniową.
  3. Przełożyć do miseczek, polać dżemem z borówek i posypać cynamonem.
  4. Zjadać póki ciepłe.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz