czwartek, 23 czerwca 2016

Lemoniada ogórkowa.

Z ogórków można przyrządzić sałatki, ale nie tylko. Dziś polecam lemoniadę ogórkową! Kilka plasterków ogórka, dodanych do wody wraz z cytryną i miętą stworzą zdrowy napój o orzeźwiającym melonowym aromacie. Pychota!




Składniki:
½ litra wody
6 listków mięty
½ cytryny
8 plasterków ogórka
  1. Do dzbanka wlewamy wodę. 
  2. Dodajemy listki mięty.
  3. Z cytryny wykrawamy dwa plasterki, a z reszty wyciskamy sok.
  4. Na koniec dodajemy plasterki ogórka.
  5. Czekamy około godzinę by smaki się przegryzły.
  6. Gotowe!
Co prawda łącząc ogórki z cytryną stracimy trochę witaminy C, ale pyszny smak lemoniady nam to wynagrodzi!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz