piątek, 4 września 2015

Energetyzująca owsianka kokosowa.

Takie śniadanie jem przed szczególnie ciężki dniem lub przed startem w maratonie rowerowym. Porcja starcza dla dwóch osób.




Składniki:
1 szklanka płatków owsianych
2 szklanki wody
4 kopiaste łyżki wiórków kokosowych
garść prażonych orzeszków ziemnych
rządek gorzkiej czekolady (drobno pokrojonej)
dwie kopiaste łyżki rodzynek
  1. Do małego garnka wsypać płatki i wlać wodę, przykryć. Pod garnkiem rozpalić ogień.
  2. Gdy woda zacznie się gotować, zamieszać, maksymalnie zmniejszyć ogień i trzymać na nim jeszcze 5 minut, aż płatki wciągną całą wodę. 
  3. Zdjąć z ognia.
  4. Masę owsianą przełożyć do dwóch miseczek i udekorować kokosem, orzechami, czekoladą i rodzynkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz